Ervaring opdoen en delen

SISA Instructie

Onderaan deze pagina vind je de data voor de reguliere trainingen vanaf september 2020. Je kunt je hiervoor aanmelden via trainingsisa@rotterdam.nl. Het aantal deelnemers zal beperkter zijn dan voorheen aangezien we alle noodzakelijke maatregelen hanteren, uiteraard volgens de regels van het RIVM, zodat je veilig een training kunt volgen.

Hieronder kun je, tot die tijd, een link vinden naar een virtuele trainingsomgeving. Deze kun je gebruiken wanneer er geen reguliere trainingen worden gegeven of wanneer je niet in de gelegenheid bent er een te volgen op locatie. Let op! Hiervoor geldt niet de SKJ accreditatie! Deze omgeving is te bereiken via Edge, Mozilla Firefox of Chrome!


Klik hier om direct toegang te krijgen tot de trainingsomgeving. Via de e-learning module (na inloggen van de trainingsomgeving) kun je alle informatie krijgen waar een verwijsindex als SISA voor staat en hoe te signaleren.
Je kunt in de trainingsomgeving inloggen met de volgende accounts: testing11, testing12, testing13, testing15, testing16, testing17 en testing18. Als wachtwoord gebruik je Stadsregio12. Vervolgens vind je de knop E-learning links in de menubalk. Wil je een account aanvragen? Stuur dan een email naar infosisa@rotterdam.nl. *Jouw organisatie moet dan wel officieel zijn aangesloten op SISA.

Wil je trainen in de SluiS omgeving? Klik hier om direct toegang te krijgen tot de trainingsomgeving van SluiS. Onderaan deze pagina vind je hoe je toegang krijgt en een overzicht van testcliënten

Ben je een nieuwe deelnemer aan het SISA-signaleringssysteem? Of signaleer je al langer in SISA maar wil je de fijne kneepjes van het systeem nog eens doornemen? Wil je oplossingen voor problemen die je tegenkomt wanneer je met SISA werkt? Wil je ervaringen horen van andere gebruikers? Geef je dan op voor een SISA training!
Tijdens de twee uur durende training komt van alles aan de orde, van signaleren en samenwerken tot het uitdraaien van statistieken en is er volop ruimte voor het stellen van vragen. (deze training is gratis voor alle deelnemers aan SISA).
Alle trainingen vinden plaats in Rotterdam Centrum.

*Is jouw organisatie nieuw bij SISA?
Voordat je deelneemt aan een SISA training moet jouw organisatie officieel aangesloten zijn op SISA door middel van een toetredingsverklaring. Daarnaast moet het ingevulde protocol bij SISA binnen zijn en verwerkt. De laatste stap is de SISA training!

De training ‘Werken met de verwijsindex SISA’ is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd onder accreditatienummer SKJ204867 voor de periode van 1 januari 2020 tot 1 januari 2023.  Voor deze training (die gevolgd is in de geaccrediteerde periode) krijg je 2 registerpunten onder 'informeel leren'.

Voor deelname aan de training gelden de volgende voorwaarden:

  • De organisatie van de deelnemer is toegetreden tot het Samenwerkingsconvenant SISA.
  • Deelnemer is werkzaam als professional in één van de volgende domeinen: jeugdhulp, (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, politie en justitie en heeft onder andere de taak om het welzijn van jeugdigen te bevorderen.
  • Deelnemer heeft in de dagelijkse praktijk te maken met zorg/hulp/ondersteuning/traject in relatie tot jeugdigen (tot 23 jaar) en/of het gezin.
  • Deelnemer zal na de training via een persoonlijk account toegang krijgen tot SISA en als gebruiker hier actief gebruik van maken.

    Je moet je wel van tevoren aanmelden voor één specifieke datum via trainingsisa@rotterdam.nl
    Vergeet hierbij niet je (zakelijke) telefoonnummer te vermelden.

    Geef je meerdere mensen op voor een training, vergeet dan niet de e-mailadressen en telefoonnummers van deze mensen te vermelden. Elke deelnemer krijgt namelijk persoonlijk een paar dagen van tevoren een bevestiging per mail. Met deze bevestiging kun je dan deelnemen. Voor algemene vragen over de instructiebijeenkomsten kun je ook op bovenstaand emailadres terecht. Alle data hieronder zijn onder voorbehoud. In het kader van een nieuwe uitbraak van Corona worden deze data aangepast of verwijderd. Het kan ook zijn dat de locatie wordt aangepast. Let dus goed op de locatie die in de bevestiging wordt aangegeven.

 Trainingsdata 2020

 Maandag 28 september 09:30 - 11:30 uur Kamer 4.16 Schiedamsedijk 95, Rotterdam
 Donderdag 15 oktober 09:30 - 11:30 uur Kamer 4.16 Schiedamsedijk 95, Rotterdam
 Donderdag 29 oktober 09:30 - 11:30 uur Kamer 4.16 Schiedamsedijk 95, Rotterdam
 Maandag 9 november 09:30 - 11:30 uur Kamer 4.16 Schiedamsedijk 95. Rotterdam
 Maandag 23 november 09:30 - 11:30 uur Kamer 4.16 Schiedamsedijk 95, Rotterdam
 Dinsdag 8 december 09:30 - 11:30 uur Kamer 4.16 Schiedamsedijk 95, Rotterdam

 

Klik hier voor alle documenten.