Ervaring opdoen en delen

SISA-SluiS instructie

Tot nader order wordt de training SISA-SluiS via MS Teams gegeven. Onderaan deze pagina vind je de data en tijdstippen.

Kun je hier echter niet mee uit de voeten, dan kun je jezelf trainen via de trainingsomgeving. Hier kun je ook de E-learning module volgen, een uitgebreidere virtuele trainingsomgeving.


De SISA trainingsomgeving is te bereiken via Edge, Mozilla Firefox of Chrome!
Klik hier om direct toegang te krijgen tot de trainingsomgeving. Via de e-learning module (na inloggen van de trainingsomgeving) kun je alle informatie krijgen waar een verwijsindex als SISA voor staat en hoe te signaleren. 

Je kunt in de SISA trainingsomgeving inloggen met de volgende accounts: testing11, testing12, testing13, testing15, testing16, testing17 en testing18. Als wachtwoord gebruik je Stadsregio12. Vervolgens vind je de knop E-learning links in de menubalk. Onderaan deze pagina vind je de trainingshandleiding SISA inclusief testcliënten.
Wil je een account aanvragen? Stuur dan een email naar infosisa@rotterdam.nl of infosluis@rotterdam.nl *Jouw organisatie moet dan wel officieel zijn aangesloten op SISA en/of SluiS.

Wil je trainen in de SluiS omgeving? Klik hier om direct toegang te krijgen tot de trainingsomgeving van SluiS. Onderaan deze pagina vind je hoe je toegang krijgt en een overzicht van testcliënten

*Is jouw organisatie nieuw bij SISA-SluiS?
Voordat je deelneemt aan een SISA-SluiS training moet jouw organisatie officieel aangesloten zijn op SISA-SluiS via een toetredingsverklaring. Daarnaast moet het ingevulde protocol bij SISA-SluiS binnen zijn en verwerkt. De laatste stap is de training!

De training ‘Werken met de verwijsindex SISA’ is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd onder accreditatienummer SKJ204867 voor de periode van 1 januari 2020 tot 1 januari 2023.  Voor deze training (die gevolgd is in de geaccrediteerde periode) krijg je 2 registerpunten onder 'informeel leren'.

Volg je de training via MS Teams dan heb je ook recht op je registerpunten. De trainingsomgeving en de E-learning zijn niet SKJ geaccrediteerd!

Elke deelnemer aan de SISA-SluiS training krijgt na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Ben je aangesloten bij het SKJ dan kun je dit certificaat gebruiken om je registerpunten te krijgen.

Voor deelname aan de training gelden de volgende voorwaarden:

 • De organisatie van de deelnemer is toegetreden tot het Samenwerkingsconvenant SISA-SluiS
 • Deelnemer is werkzaam als professional in één van de volgende domeinen: jeugdhulp, (geestelijke) gezondheidszorg, (jeugd)gezondheidszorg, onderwijs, maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, politie en justitie en heeft onder andere de taak om het welzijn van jeugdigen en volwassenen te bevorderen.
 • Deelnemer heeft in de dagelijkse praktijk te maken met zorg/hulp/ondersteuning/traject in relatie tot jeugdigen en/of het gezin.
 • Deelnemer zal na de training via een persoonlijk account toegang krijgen tot SISA-SluiS en als gebruiker hier actief gebruik van maken.

  Aanmelden
  Je moet je wel van tevoren aanmelden voor één specifieke datum via trainingsisa@rotterdam.nl (ook wanneer je alleen via SluiS signaleert)
  Vergeet hierbij niet je (zakelijke) telefoonnummer te vermelden.

  Geef je meerdere mensen op voor een training, vergeet dan niet de e-mailadressen en telefoonnummers van deze mensen te vermelden. Elke deelnemer krijgt namelijk persoonlijk een paar dagen van tevoren een bevestiging per mail inclusief de link om deel te nemen. Wil je een aparte training aanvragen voor jouw organisatie? Voor deze en algemene vragen over de trainingen kun je ook op bovenstaand emailadres terecht.

 Trainingsdata 2021 

 Maandag 25 oktober 2021 09:30 - 11:30 uur MS Teams
 Donderdag 11 november 2021 09:30 - 11:30 uur MS teams
 Dinsdag 30 november 2021 09:30 - 11:30 uur MS teams
 Maandag 13 december 2021 09:30 - 11:30 uur MS Teams

 

Klik hier voor alle documenten.