Verhaal uit de praktijk

19-10-2017
‘SISA maakt het totaalplaatje compleet’

Renate werkt als wijkteamleider bij de gemeente Rotterdam. De medewerkers van de wijkteams in Rotterdam hebben, naast basiskennis over hulp aan jeugdigen en volwassenen, elk een eigen specialisme en werken nauw met elkaar samen. Bijvoorbeeld op het gebied van jeugdhulp, hulp bij opvoeden, financiën, wonen, werk, kinderen met een beperking en geestelijke gezondheidszorg. Daardoor kunnen ze snel kijken wat de meest passende hulp is voor mensen die bij het wijkteam worden aangemeld.

Als wijkteamleider is Renate betrokken bij de hulp en ondersteuning van een gezin met een 9-jarig kindje. De thuissituatie van het gezin was niet ideaal en het kindje was hierdoor ook niet graag thuis. Om integraal en systeemgericht te kunnen werken, werken de wijkteams standaard met SISA. Door SISA kwam het wijkteam in contact met de pleegzorgwerker van het kindje. Deze was tot nu toe slechts op de achtergrond in beeld en was niet goed op de hoogte van de spanningen binnen het gezin.

Met de inzet van het wijkteam heeft Pleegzorg uiteindelijk ervoor gekozen om dit gezin actiever te begeleiden en meer dwingende afspraken te maken. ‘Zonder SISA hadden we niet zo snel het totaalplaatje in beeld gehad’.

Terug naar het nieuwsoverzicht